Παντελής Ξενοφώντος D.O. M.Ost MSc

Εκπαίδευση

Ο κ. Παντελής Ξενοφώντος αποφοίτησε από το University College of Osteopathy στο Λονδίνο το παλαιότερο Οστεοπαθητικό Κολλέγιο στην Ευρώπη και μετεκπαιδεύτηκε στον Ιατρικό Βελονισμό. Το πάθος του για τον αθλητισμό τον οδήγησε να συνεχίσει τις σπουδές του στον τομέα της αθλητικής ιατρικής. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό στην Αθλητιατρική, την Άσκηση και την Υγεία από το University College του Λονδίνου (UCL) ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια στον τομέα της ιατρικής στην Ευρώπη.
Εξάσκησε το επάγγελμα σε διάφορες ιδιωτικές κλινικές στο Λονδίνο όπου και ίδρυσε την κλινική PXOsteopathy and Sports Injury το 2014.
Είχε επίσης την ευκαιρία να συνεργαστεί στενά με ελίτ αθλητές που αγωνίζονταν σε αγώνες στίβου, μερικοί από τους οποίους έχουν εκπροσωπήσει τις χώρες τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του RIO 2016. Συμμετείχε ως μέλος της ιατρικής ομάδας των Αγώνων κλειστού στίβου του Λονδίνου, του Πρωταθλήματος Στίβου Αγγλίας U23&U20 και των Ευρωπαϊκών Δοκιμών Στίβου.
Από το 2022 είναι ο επιστημονικός συνεργάτης για αθλητικούς τραυματισμούς στο ΑΠΟΕΛ ΔΡΟΜΕΙΣ και το σωματείο Περικλής Δημήτριου.
https://www.pxosteopathy.com/

 

Ειδίκευση

Τι είναι η ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗ;
Η Οστεοπαθητική περιλαμβάνει κλινική φροντίδα του νευρο-μυοσκελετικού συστήματος, το οποίο αποτελείται από τα οστά, τους μύες, τα νεύρα και άλλους ιστούς που υποστηρίζουν το σώμα μας και ελέγχουν τις κινήσεις του.
Οι Οστεοπαθητικοί χρησιμοποιούν το ατομικό σας ιατρικό ιστορικό και περιβαλλοντικούς παράγοντες για να κατανοήσουν τη βασική αιτία του πόνου σας για να αναπτύξουν ένα εξατομικευμένο σχέδιο που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τον πόνο σας και να κινηθείτε καλύτερα.
H Οστεοπαθητική θεραπεία περιλαμβάνει οποιονδήποτε συνδυασμό Χειροκίνητης Θεραπείας (κινητοποιήσεις, νευρομυϊκών τεχνικών, μασάζ μαλακών ιστών), Θεραπευτικών Τεχνικών Βελονών και Προγράμματος Κλινικής Άσκησης. Η θεραπεία είναι προσαρμοσμένη σε κάθε άτομο και ενθαρρύνεται μέσω συμβουλών σχετικά με τη στάση του σώματος, τον τρόπο ζωής και βοήθεια σε προβλήματα που σχετίζονται με το στρες. Αυτή η κλινική συμβουλή στοχεύει να βοηθήσει τους ασθενείς να κατανοήσουν τη φύση των προβλημάτων τους, ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες το συντομότερο δυνατό.

Ειδικεύεται στους μυοσκελετικούς πόνους και αθλητικούς τραυματισμούς.
Οσφυαλγία, Ισχιαλγία, Αυχεναλγία, Κεφαλαλγία
Μυοσκελετικούς πόνους που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη
Αρθριτικούς πόνους ( π.χ. οστεοαρθρίτιδα γόνατος)
Προβλήματα στάσης σώματος και σκολίωση
Τενοντίτιδες και Τενοντοπάθειες

 

Ο κ. Παντελής Ξενοφώντος είναι εγγεγραμμένος:

  • • Κυπριακό Οστεοπαθητικό Συμβούλιο (CORC CY)
  • Γενικό Οστεοπαθητικό Συμβούλιο (GOsC UK)

 

Είναι παράνομο να αποκαλείτε τον εαυτό σας οστεοπαθητικό, εκτός εάν είστε εγγεγραμμένοι στο Κυπριακό Οστεοπαθητικό Συμβούλιο.