Στέλιος Καραγιαννίδης, MD, Ph.D

Ο Στέλιος Καραγιαννίδης γεννήθηκε το 1979 στην Λευκωσία. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2006 και μετέβη για εξειδίκευση στην Σουηδία αποκτώντας το 2012 τον τίτλο του Ειδικού Παθολόγου και το 2014 τον τίτλο του Ενδοκρινολόγου-Διαβητολόγου.

Εργάστηκε σαν ειδικός Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος στο νοσοκομείο Danderyd της Στοκχόλμης και στην Ενδοκρινολογική Κλινική του νοσοκομείου Καρολίνσκα στην Σόλνα (Στοκχόλμη). Από το 2018 εργάζεται σαν ειδικός Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος στο Ακαδημαϊκό εξειδικευμένο κέντρο Διαβήτη στην Στοκχόλμη, ένα πρότυπο κέντρο αναφοράς για την φροντίδα όλων των τύπων του Διαβήτη

Το κέντρο αυτό αποτελεί την μετεξέλιξη του τμήματος Διαβήτη της Ενδοκρινολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Καρολίνσκα στην Σόλνα (Στοκχόλμη).

 

Παράλληλα με το κλινικό του έργο, εκπόνησε και ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή (PhD) το 2022 ερευνώντας την επίδραση του διαβήτη και των διαταραχών μεταβολισμού της γλυκόζης σε ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου και η κολπική μαρμαρυγή. Η διδακτορική του διατριβή τιμήθηκε με το βραβείο της καλύτερης διατριβής του έτους 2022 για τον τομέα του Διαβήτη σε όλη την Σουηδία από την Σουηδική Διαβητολογική Εταιρεία. Έχει παρουσιάσει εργασίες και ανακοινώσεις σε πολλά Ευρωπαϊκά συνέδρια όπως τα συνέδρια της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης του Διαβήτη (EASD) και της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC). Τα αποτελέσματα της ερευνητικής του δραστηριότητας έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά. Έχει προσκληθεί σαν ομιλητής σε συνέδρια της Σουηδικής Εταιρείας Ενδοκρινολογίας και της Σουηδικής Διαβητολογικής Εταιρείας. Παράλληλα είναι ένας από τους διδάσκοντες για τα μαθήματα της Ενδοκρινολογίας-Διαβητολογίας των φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Καρολίνσκα.

 

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (ESE), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης του Διαβήτη (EASD), της Σουηδικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Σουηδικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Δρ. Γιώργος Πάνος

Ο Δρ Γεώργιος Ζ. Πάνος είναι Ειδικός Εσωτερικής Ιατρικής & Λοιμωδών Νοσημάτων (MD, PhD, DTM&H(Lon)), FRCP(Lon) Fmr Καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κύπρου & στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και κάτοχος Βιοϊατρικής Ηλεκτρονικής Πτυχίο Μηχανικού (BSc, CEng, MIET). Εκπαιδεύτηκε στην Εσωτερική Παθολογία & Λοιμωξιολογία στην Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο Λαϊκό, Αθήνα. Στη συνέχεια εργάστηκε ως Σύμβουλος Ειδικευόμενος Ιατρός / Λοιμωξιολόγος & Προϊστάμενος Μονάδας HIV – Ειδικών Λοιμώξεων, Γενικό Νοσοκομείο Πεντέλης, Αθήνα. Επίκουρος Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής και Καθηγητής (εκλεγμένος) Παθολογίας & Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Υπηρέτησε ως Senior Registrar – Junior Consultant στο Dept. of Infection & Tropical Medicine, Birmingham Heartlands Hospital, UK και ως Clinical Research Fellow στο Chelsea & Westminster Hospital, St. Stephen’s Centre, Λονδίνο. Συμμετείχε σε πολυάριθμες εθνικές και διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες ως κύριος ερευνητής και συμμετέχει σε περισσότερες από 139 δημοσιεύσεις που αναφέρονται στο pubmed. Έχει συγγράψει πολλά ιατρικά εγχειρίδια καθώς και κεφάλαια σε βιβλία. Συμμετέχει ως συντακτική ομάδα και είναι κριτής σε μια σειρά ιατρικών και βιοϊατρικών περιοδικών μηχανικής και συμμετέχει στη δημιουργία ενός παγκόσμιου ηλεκτρονικού αρχείου υγείας (eHR). Έχει υπηρετήσει ως Ιατρός, για την Ολυμπιακή Ομάδα Κύπρου 2020, Τόκιο, Ιαπωνία.