Δρ. Στέφανη Σωτηριάδου

Η Δρ Στεφανία Σωτηριάδου είναι Σύμβουλος Γαστρεντερολογίας και Γενικής Εσωτερικής Παθολογίας.

Αποφοίτησε με πτυχίο ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ το 2006. Ολοκλήρωσε όλη την εκπαίδευσή της στο Ηνωμένο Βασίλειο και εργάστηκε εκεί ως Σύμβουλος στο NHS.

Έχει τεράστια εμπειρία στην αντιμετώπιση παθήσεων που σχετίζονται με τη γαστρεντερολογία, όπως η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η κοιλιοκάκη κ.λπ., την ηπατολογία και σε ενδοσκοπήσεις (Διαγνωστική και Θεραπευτική Γαστροσκόπηση και Κολονοσκόπηση).

Η Δρ Σωτηριάδου πιστεύει στην έρευνα και έχει συμμετάσχει σε πολλά έργα. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε Εθνικά και Διεθνή συνέδρια και είναι δημοσιευμένη συγγραφέας. Πιστεύει στη σημασία της συνεχούς ιατρικής εκπαίδευσης και παρακολουθεί συνέδρια με φυσική και διαδικτυακή παρουσία για να διασφαλίσει ότι ακολουθεί τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και οδηγίες.

Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της ασχολήθηκε με τη διδασκαλία και την εκπαίδευση και ήταν η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης στην προηγούμενη δουλειά της. Έχει διδάξει και είναι εξεταστής γιατρών, φοιτητών ιατρικής και συναφών επαγγελματιών υγείας.

Η Δρ. Σωτηριάδου είναι Μέλος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, της Κυπριακής & Βρετανικής Εταιρείας Γαστρεντερολογίας, του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών και του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου.