Δρ. Στέλιος Ορφανίδης

Ειδικός Γηρίατρος

Δρ. Στέλιος Ορφανίδης

Ειδικός Γηρίατρος

Δρ. Στέλιος Ορφανίδης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Δρ Στέλιος Ορφανίδης αποφοίτησε από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Μάλτας το 2006. Επέστρεψε στην Κύπρο, όπου έλαβε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Μετακόμισε στη Σουηδία όπου ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στη Γηριατρική στο Νοσοκομείο Södra Älvsborg. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του εργάστηκε τακτικά στην Κλινική Οστεοπόρωσης και πέτυχε στις εξετάσεις ISCD (International Society of Clinical Densitometry) αποκτώντας έτσι τον τίτλο του CCD (Certified Clinical Densitometrist) που του επιτρέπει να ερευνά και να ερμηνεύει με ακρίβεια τα ακτινολογικά ευρήματα και στη συνέχεια να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία για την οστεοπόρωση. Ο Δρ. Ορφανίδης είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην άνοια από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Karolinska στη Σουηδία και του απονεμήθηκε ο τίτλος «Silvialäkare» (Διδάκτωρ της Βασίλισσας Σύλβιας της Σουηδίας) που είναι ο υψηλότερος τίτλος που απονέμεται για εργασία στον τομέα της άνοιας στη Σουηδία.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: Ο Δρ Στέλιος Ορφανίδης (MD, MSc, CCD) είναι Senior Consultant Γηριατρικής στη Σουηδία και ειδικεύεται στον τομέα της Γηριατρικής και συγκεκριμένα στην Άνοια και την Οστεοπόρωση. Είναι επικεφαλής της Κλινικής Μνήμης στην περιοχή Älvsborg της Νότιας Σουηδίας.

 ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητάς του, προήχθη σε Senior Consultant στη Γηριατρική και διορίστηκε Επικεφαλής της Κλινικής Μνήμης όπου πραγματοποίησε εξειδικευμένη έρευνα για τις διαταραχές της άνοιας για την περιοχή Södra Älvsborg στη Νότια Σουηδία. Εργάστηκε επίσης ως Γηριατρικός Φροντιστής σε γηριατρικά ιατρικά κέντρα και ήταν επίσης υπεύθυνος για την παροχή εξειδικευμένης κατ' οίκον ιατρικής φροντίδας σε ηλικιωμένους ασθενείς. Ο Δρ Στέλιος Ορφανίδης μπορεί να προσφέρει εξειδικευμένη έρευνα για την άνοια και την οστεοπόρωση, καθώς και συμβουλές για ηλικιωμένους ασθενείς. Εργάστηκε επίσης σαν Ειδικός Γηρίατρος σε γηριατρικά κέντρα όντας υπεύθυνος στην παροχή εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας στο σπίτι για ηλικιωμένους ασθενείς. Ο Δρ.Ορφανίδης προσφέρει εξειδικευμένη έρευνα για την άνοια και την οστεοπόρωση, καθώς και συμβουλές για ηλικιωμένους ασθενείς.

elGreek