Pantelis Xenophontos D.O.

Osteopath, Athletic Injuries, D.O., M.Ost, MSc.

Pantelis Xenophontos D.O.

About Pantelis Xenophontos D.O.

Εκπαίδευση

Ο κ. Παντελής Ξενοφώντος αποφοίτησε από το University College of Osteopathy στο Λονδίνο το παλαιότερο Οστεοπαθητικό Κολλέγιο στην Ευρώπη και μετεκπαιδεύτηκε στον Ιατρικό Βελονισμό. Ασκήθηκε σε διάφορες κλινικές στο Λονδίνο όπου ίδρυσε την κλινική PXOsteopathy and Sports Injury το 2014. https://www.pxosteopathy.com/

Το πάθος του για τον αθλητισμό τον οδήγησε να συνεχίσει τις σπουδές του στον τομέα της αθλητικής ιατρικής. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό στην Αθλητιατρική, την Άσκηση και την Υγεία από το University College του Λονδίνου (UCL) ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια στον τομέα της ιατρικής στην Ευρώπη.

Ο κ. Ξενοφώντος πρόσφατα μετακόμισε στην Κύπρο και εντάχθηκε στην κλινική EIMC.

 

Ειδίκευση

Η Οστεοπαθητική περιλαμβάνει κλινική φροντίδα του νευρο-μυοσκελετικού συστήματος, το οποίο αποτελείται από τα οστά, τους μύες, τα νεύρα και άλλους ιστούς που υποστηρίζουν το σώμα μας και ελέγχουν τις κινήσεις του.

Οι Οστεοπαθητικοί χρησιμοποιούν το ατομικό σας ιατρικό ιστορικό και περιβαλλοντικούς παράγοντες για να κατανοήσουν τη βασική αιτία του πόνου σας για να αναπτύξουν ένα εξατομικευμένο σχέδιο που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τον πόνο σας και να κινηθείτε καλύτερα.

Προσφέρει Οστεοπαθητική θεραπεία που μπορεί να περιλαμβάνει οποιονδήποτε συνδυασμό Χειροκίνητης Θεραπείας (τεχνικές χειραγώγησης, κινητοποίησης ή νευρομυϊκών τεχνικών, μασάζ μαλακών ιστών), Θεραπευτικών Τεχνικών Βελόνων και Προγράμματος Κλινικής Άσκησης. Η θεραπεία είναι προσαρμοσμένη σε κάθε άτομο και ενθαρρύνεται μέσω συμβουλών σχετικά με τη στάση του σώματος, τον τρόπο ζωής και βοήθεια σε προβλήματα που σχετίζονται με το στρες. Αυτή η κλινική συμβουλή στοχεύει να βοηθήσει τους ασθενείς να κατανοήσουν τη φύση των προβλημάτων τους, ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες το συντομότερο δυνατό.

 

Εμπειρία

Κατά τη διάρκεια της οστεοπαθητικής εκπαίδευσής του, εργάστηκε ως μέρος των κοινοτικών κλινικών του πανεπιστημίου που προσφέρουν θεραπεία για όσους υποφέρουν από πόνο και μυοσκελετικές κακώσεις σε οίκους ηλικιωμένων, ιατρεία GP, εγκαταστάσεις αστέγων και το Royal Free Hospital (Λονδίνο).

Είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί στενά με ελίτ αθλητές που αγωνίζονταν σε αγώνες στίβου και αντοχής. Μερικοί από τους οποίους έχουν εκπροσωπήσει τις χώρες τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του RIO 2016. Συμμετείχε σε μια σειρά από εκδηλώσεις που προσφέρουν κάλυψη πίστας, συμπεριλαμβανομένων των Αγώνων κλειστού στίβου του Λονδίνου, του Πρωταθλήματος Αγγλίας U23&U20 & των Ευρωπαϊκών Δοκιμών και ήταν μέλος της ιατρικής ομάδας που ταξίδεψε με τους αθλητές για το διεθνές προπονητικό τους στρατόπεδο.

Παρείχε επίσης καθοδήγηση και υποστήριξη φοιτητών οστεοπαθητικής και προσκλήθηκε ως εξωτερικός εξεταστής σε εξετάσεις φοιτητών οστεοπαθητικής τελευταίας χρονιάς.

Οι ασθενείς του κυμαίνονται από εργαζόμενους γραφείου και λάτρεις της φυσικής κατάστασης έως έγκυες γυναίκες και ηλικιωμένους. Θεραπεύει και διαχειρίζεται τακτικά ασθενείς που τους αρέσει να ασκούνται και να συμμετέχουν σε αθλήματα, όπως τρέξιμο (μαραθώνιος), ποδηλασία, χορός, Crossfit, τένις, πολεμικές τέχνες και ποδόσφαιρο.

 

Ο κ. Παντελής Ξενοφώντος είναι εγγεγραμμένος και μέλος στα:

  • Κυπριακό Οστεοπαθητικό Συμβούλιο (COC CY)
  • Γενικό Οστεοπαθητικό Συμβούλιο (GOsC UK)
  • Ινστιτούτο Οστεοπαθητικής (iO)
  • Σύλλογος Οστεοπαθητικής Αθλητικής Φροντίδας (OSCA)
  • British Association of Sports and Exercise Medicine (BASEM)

 

Είναι παράνομο να αποκαλείτε τον εαυτό σας οστεοπαθητικό, εκτός εάν έχετε τα προσόντα και εγγραφείτε στο Κυπριακό Οστεοπαθητικό Συμβούλιο.

elGreek