Δρ. Μανώλης Πετρίδης

Ο Δρ Πετρίδης έλαβε το πτυχίο ιατρικής από την ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου του Μιλάνου Ιταλίας (2001).
Eξειδικεύεται στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές στη Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
στις νέες τεχνολογίες και τεχνικές και είναι πλήρως εκπαιδευμένος στην αντιμετώπιση τραύματος Εγκεφάλου και Σπονδυλικής Στήλης, στην
Νευροογκολογία και στην εντατική παρακολούθηση ασθενών με νευροχειρουργική βλάβη.

Δρ. Στέφανι Σωτηριάδου

Η Δρ Στεφανία Σωτηριάδου είναι Σύμβουλος Γαστρεντερολογίας και Γενικής Εσωτερικής Παθολογίας.

Αποφοίτησε με πτυχίο ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ το 2006. Ολοκλήρωσε όλη την εκπαίδευσή της στο Ηνωμένο Βασίλειο και εργάστηκε εκεί ως Σύμβουλος στο NHS.

Έχει τεράστια εμπειρία στην αντιμετώπιση παθήσεων που σχετίζονται με τη γαστρεντερολογία, όπως η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η κοιλιοκάκη κ.λπ., την ηπατολογία και σε ενδοσκοπήσεις (Διαγνωστική και Θεραπευτική Γαστροσκόπηση και Κολονοσκόπηση).

Η Δρ Σωτηριάδου πιστεύει στην έρευνα και έχει συμμετάσχει σε πολλά έργα. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε Εθνικά και Διεθνή συνέδρια και είναι δημοσιευμένη συγγραφέας. Πιστεύει στη σημασία της συνεχούς ιατρικής εκπαίδευσης και παρακολουθεί συνέδρια με φυσική και διαδικτυακή παρουσία για να διασφαλίσει ότι ακολουθεί τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και οδηγίες.

Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της ασχολήθηκε με τη διδασκαλία και την εκπαίδευση και ήταν η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης στην προηγούμενη δουλειά της. Έχει διδάξει και είναι εξεταστής γιατρών, φοιτητών ιατρικής και συναφών επαγγελματιών υγείας.

Η Δρ. Σωτηριάδου είναι Μέλος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, της Κυπριακής & Βρετανικής Εταιρείας Γαστρεντερολογίας, του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών και του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου.

Ειδικός Γηρίατρος

Δρ. Στέλιος Ορφανίδης

EDUCATION:

Ο Δρ Στέλιος Ορφανίδης αποφοίτησε από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Μάλτας το 2006. Επέστρεψε στην Κύπρο, όπου έλαβε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Στη συνέχεια μετακόμισε στη Σουηδία όπου ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στη Γηριατρική στο Νοσοκομείο Södra Älvsborg. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του εργάστηκε τακτικά στην Κλινική Οστεοπόρωσης και πέτυχε στις εξετάσεις ISCD (International Society of Clinical Densitometry) αποκτώντας έτσι τον τίτλο του CCD (Certified Clinical Densitometrist) που του επιτρέπει να ερευνά και να ερμηνεύει με ακρίβεια τα ακτινολογικά ευρήματα και στη συνέχεια να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία για την οστεοπόρωση. Ο Δρ. Ορφανίδης είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην άνοια από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Karolinska στη Σουηδία και του απονεμήθηκε ο τίτλος «Silvialäkare» (Διδάκτωρ της Βασίλισσας Σύλβιας της Σουηδίας) που είναι ο υψηλότερος τίτλος που απονέμεται για εργασία στον τομέα της άνοιας στη Σουηδία.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: Ο Δρ Στέλιος Ορφανίδης (MD, MSc, CCD) είναι Senior Consultant Γηριατρικής στη Σουηδία και ειδικεύεται στον τομέα της Γηριατρικής και συγκεκριμένα στην Άνοια και την Οστεοπόρωση. Είναι επικεφαλής της Κλινικής Μνήμης στην περιοχή Älvsborg της Νότιας Σουηδίας.

 ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητάς του, προήχθη σε Senior Consultant στη Γηριατρική και διορίστηκε Επικεφαλής της Κλινικής Μνήμης όπου πραγματοποίησε εξειδικευμένη έρευνα για τις διαταραχές της άνοιας για την περιοχή Södra Älvsborg στη Νότια Σουηδία. Εργάστηκε επίσης ως Γηριατρικός Φροντιστής σε γηριατρικά ιατρικά κέντρα και ήταν επίσης υπεύθυνος για την παροχή εξειδικευμένης κατ' οίκον ιατρικής φροντίδας σε ηλικιωμένους ασθενείς. Ο Δρ Στέλιος Ορφανίδης μπορεί να προσφέρει εξειδικευμένη έρευνα για την άνοια και την οστεοπόρωση, καθώς και συμβουλές για ηλικιωμένους ασθενείς. Södra Älvsborg in Southern Sweden. He also worked as a Geriatric Caregiver in geriatric medical centers and was also responsible for providing specialized home medical care for elderly patients. Dr. Stelios Orfanidis can offer specialized research for dementia and osteoporosis, as well as advice for elderly patients.

Δρ. Γιώργος Πάνος

Ο Δρ Γεώργιος Ζ. Πάνος είναι Ειδικός Εσωτερικής Ιατρικής & Λοιμωδών Νοσημάτων (MD, PhD, DTM&H(Lon)), FRCP(Lon) Fmr Καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κύπρου & στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και κάτοχος Βιοϊατρικής Ηλεκτρονικής Πτυχίο Μηχανικού (BSc, CEng, MIET). Εκπαιδεύτηκε στην Εσωτερική Παθολογία & Λοιμωξιολογία στην Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο Λαϊκό, Αθήνα. Στη συνέχεια εργάστηκε ως Σύμβουλος Ειδικευόμενος Ιατρός / Λοιμωξιολόγος & Προϊστάμενος Μονάδας HIV – Ειδικών Λοιμώξεων, Γενικό Νοσοκομείο Πεντέλης, Αθήνα. Επίκουρος Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής και Καθηγητής (εκλεγμένος) Παθολογίας & Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Υπηρέτησε ως Senior Registrar – Junior Consultant στο Dept. of Infection & Tropical Medicine, Birmingham Heartlands Hospital, UK και ως Clinical Research Fellow στο Chelsea & Westminster Hospital, St. Stephen’s Centre, Λονδίνο. Συμμετείχε σε πολυάριθμες εθνικές και διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες ως κύριος ερευνητής και συμμετέχει σε περισσότερες από 139 δημοσιεύσεις που αναφέρονται στο pubmed. Έχει συγγράψει πολλά ιατρικά εγχειρίδια καθώς και κεφάλαια σε βιβλία. Συμμετέχει ως συντακτική ομάδα και είναι κριτής σε μια σειρά ιατρικών και βιοϊατρικών περιοδικών μηχανικής και συμμετέχει στη δημιουργία ενός παγκόσμιου ηλεκτρονικού αρχείου υγείας (eHR). Έχει υπηρετήσει ως Ιατρός, για την Ολυμπιακή Ομάδα Κύπρου 2020, Τόκιο, Ιαπωνία.

DR. Μιχάλης Ροβανιάς

Ο Δρ. Μιχάλης Ροβανιάς έχει εμπειρία ως Senior Consultant με αποδεδειγμένο ιστορικό εργασίας στον κλάδο των νοσοκομείων και της υγείας. Ειδικευμένος στην Τεχνολογία Πληροφορικής Υγείας (HIT), στην Κλινική Έρευνα, στην Εντατική Φροντίδα, στην Ιατρική Εκπαίδευση και στα Νοσοκομεία. Ισχυρός επαγγελματίας υγειονομικής περίθαλψης με εξειδίκευση στην Εσωτερική Ιατρική, Πνευμονολογία – Επεμβατική Πνευμονολογία και Ογκολογία Θώρακος με εστίαση στην Ιατρική από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Lund – Karlskrona BLS Hospital Σουηδία.

Δρ. Μαριλένα Σόλωνος Χαραλάμπους

Η Δρ. Μαριλένα Σόλωνος είναι Ρευματολόγος και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έκανε την ειδικότητά της στη Ρευματολογία στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» Αθηνών.

Δρ. Φοινικούλα Σπύρου

Η Δρ. Φοινικούλα Σπύρου είναι ειδική στη Δερματολογία, στα Αφροδίσια Νοσήματα και στην Κοσμετολογία. Έχει εμπειρία ως Ανώτερη Σύμβουλος, με αποδεδειγμένο ιστορικό εργασίας στον κλάδο των νοσοκομείων και της υγείας. Ειδική σε δερματικές παθήσεις όπως μελάνωμα, ψωρίαση, όγκους δέρματος, ακμή, κνίδωση, εκζέμα κ.λ.π. Ήταν επικεφαλής του Τμήματος Αφροδισιολογίας στο Νοσοκομείο BLS στη Σουηδία, στο Teaching Hospital Karlskrona BLS, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Lund.

DR. Απόστολος Φουντάς

Ο Δρ. Απόστολος Φούντας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βάρνας. Έχει ειδικότητα στην ορθοπεδική χειρουργική και στην Τραυματολογία. Εργάστηκε σε διάφορα νοσοκομεία στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων το στρατιωτικό νοσοκομείο Αθηνών του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών. Εργάστηκε επίσης στην Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης και κατέχει τον τίτλο του εκπαιδευτή συντηρητικής θεραπείας της σκολίωσης και των συγγενών παθήσεων της σπονδυλικής στήλης.

DR. Ανδρέας Λιβέρης

Ο Δρ. Ανδρέας Λιβέρης είναι Σύμβουλος Αλλεργιολόγος τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Σπούδασε στο Université Pierre & Marie Curie, Paris VI και εκπαιδεύτηκε στην Αλλεργιολογία στο Rothschild Hospital.

Δρ. Ηλίας Πορφυρίδης

Ο Δρ. Ηλίας Πορφυρίδης, γεννημένος το 1975, ειδικεύτηκε στην Πνευμονολογία στο 1ο Τμήμα Εντατικής Θεραπείας και Πνευμονολογικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2009 και έλαβε το διδακτορικό του το 2011. Εξειδικεύεται στις προηγμένες προσεγγίσεις διαγνωστικής και θεραπευτικής επεμβατικής πνευμονολογίας (IP) και τεχνικές. Για 12 χρόνια ήταν σύμβουλος στο Πνευμονολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και επικεφαλής της Επεμβατικής Πνευμονολογικής Μονάδας. Συνεισέφερε σε μαθήματα της Ευρωπαϊκής Αναπνευστικής Εταιρείας (ERS) ως εκπαιδευτής σε τεχνικές IP. Είναι μέλος της Κυπριακής και της Ελληνικής Αναπνευστικής Εταιρείας, της ERS, της Παγκόσμιας Ένωσης Βρογχολογίας και Επεμβατικής Πνευμονολογίας και εθνικός εκπρόσωπος της Κύπρου στην European Association of Bronchology and Interventional Pneumonology. Κάνει έρευνα στον τομέα της ΔΠ και έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε διεθνή ιατρικά συνέδρια.