Αντιγόνη Κτίστη

Δρ. Αντιγόνη Κτίστη
Συνεργάτης Ιατρός του Ιατρικού Κέντρου EIMC STROVOLOS.

Η Δρ. Αντιγόνη Κτίστη είναι απόφοιτος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2023 εργάστηκε ως ειδικευόμενη Ιατρός Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας και ως ειδικευόμενη Ιατρός Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Παράλληλα πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα « Ακοολογία και Νευροωτολογία» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είναι Μέλος της Παγκύπριας και Πανελλήνιας Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας ,Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, του European Rhinologic Society Junior και του Παγκύπριου και Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

***************************************************************************

Dr. Antigoni Ktisti is a graduate of Aristotle University School of Medicine in Thessaloniki.

She did her specialty training at the Nicosia General Hospital and at the University General Hospital of Larissa. Meanwhile, she is doing postgraduate studies in the field of ” Audiology and Neurotology” at the National and Kapodistrian University of Athens

Ευθύμιος Σολωμή

Δρ. Ευθύμιος Σολωμή
Συνεργάτης Ιατρός του Ιατρικού Κέντρου EIMC STROVOLOS.

Ο Δρ. Ευθύμιος Σολωμή είναι απόφοιτος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης .

Από τον Νοέμβριο του 2017 μέχρι και τον Απρίλιο του 2023 εργάστηκε ως ειδικευόμενος Ιατρός Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΥ Ιεράπετρας και ως ειδικευόμενος ιατρός Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Παράλληλα , πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα “Ρινολογία και Ρινοχειρουργική” των Πανεπιστημίων Θράκης, Θεσσαλίας, Κρήτης και Θεσσαλονίκης.
Είναι Μέλος της Παγκύπριας και Πανελλήνιας Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας ,Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, του European Rhinologic Society Junior και του Παγκύπριου και Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

***************************************************************************

Dr. Efthymios Solomi is a medical graduate of the University Semmelweis of Budapest.

He did his specialty training at the Larissa General Hospital. Meanwhile, he is doing postgraduate studies in the field of “Rhinology and Nasal Surgery” at the Universities of Thrace, Thessaly, Crete, and Thessaloniki.

Δρ.Μαρίνα Πασχαλίδου MD, Ph.D

Η Μαρίνα Πασχαλίδου είναι απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στη Nευρολογία και κάτοχος τίτλου διδακτορικής διατριβής από το Α.Π.Θ.
Μετεκπαιδεύτηκε στο National Hospital του Λονδίνου στο Τμήμα Κλινικής Νευροχημείας υπό την Διεύθυνση του E. Thompson, με κύριο αντικείμενο την διερεύνηση του Εγκεφαλονωτιαίου Υγρού και τον προσδιορισμό της ολιγοκλωνικής διάσπασης IgG στην Σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) και σε άλλα νευρολογικά νοσήματα.
Εργάστηκε ως Ειδική Νευρολόγος στην Β΄ Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική, Α.Π.Θ. από το 1986 – 2010, ενταγμένη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και αφυπηρέτησε με το βαθμό της Διευθύντριας Ε.Σ.Υ.
Κατά την διάρκεια της θητείας της, προσέφερε τις υπηρεσίες της στους εξής τομείς : Γενική νευρολογία, εκπαίδευση φοιτητών της Ιατρικής, φοιτητών του Τμήματος Ψυχολογίας και των ειδικευόμενων ιατρών νευρολογίας.

Από το 1986, καθιερώθηκε υπό την εποπτεία της η λειτουργία του Εργαστηρίου Διερεύνησης του Εγκεφαλονωταίου Υγρού, με κύριο στόχο τον προσδιορισμό της ολιγoκλωνικής ΙgG ως διαγνωστικού δείκτη στη ΣΚΠ αλλά και στην διαφοροποίηση άλλων νευρολογικών παθήσεων.
Από το 1996 μέχρι το 1998, εργάστηκε στην ερευνητική μονάδα του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) με θέμα την ΣΚΠ. Έκτοτε συνέχισε τη συνεργασία με το Τμήμα Μοριακής Ιολογίας του ΙΝΓΚ με θέμα την διερεύνηση ιών στη ΣΚΠ.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας ασθενών με ΣΚΠ., υπεύθυνη για την οργάνωση πρωτοκόλλων παρακολούθησης, διερεύνησης και θεραπευτικής αντιμετώπισης ασθενών με ΣΚΠ.
όπως και οργάνωσης διανοσοκομειακών επιστημονικών ημερίδων με αντικείμενο την διαφορική διάγνωση αυτοάνοσων, απομυελινωτικών και άλλων νοσημάτων.
Συμμετείχε σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης των ορμονών και της λειτουργίας του θυρεοειδούς στη ΣΚΠ σε συνεργασία με το Τμήμα Ενδοκρινολογίας της Α΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ, στην Θεσσαλονίκη.
Συνεργάστηκε επίσης με την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική ΑΧΕΠΑ για τη μελέτη διαταραχών του οπτικού νεύρου και την εφαρμογή οπτικής τομογραφίας συνοχής (OCT) σε παθήσεις του οπτικού νεύρου.
Διεξήγαγε μελέτη για το ψυχοσυναισθηματικό προφίλ ασθενών με ΣΚΠ σε συνεργασία με ψυχιατρικά τμήματα νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. με στόχο την ψυχοθεραπευτική διαχείριση ασθενών.
Επιπλέον, συνεργάστηκε με το Αιματολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη, για τη μελέτη της βιταμίνης Β12, του φολικού οξέος και της ομοκυστεΐνης σε νευρολογικές παθήσεις, με στόχο την αποκατάσταση τυχόν σχετικών διαταραχών.

Στέλιος Καραγιαννίδης, MD, Ph.D

Ο Στέλιος Καραγιαννίδης γεννήθηκε το 1979 στην Λευκωσία. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2006 και μετέβη για εξειδίκευση στην Σουηδία αποκτώντας το 2012 τον τίτλο του Ειδικού Παθολόγου και το 2014 τον τίτλο του Ενδοκρινολόγου-Διαβητολόγου.

Εργάστηκε σαν ειδικός Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος στο νοσοκομείο Danderyd της Στοκχόλμης και στην Ενδοκρινολογική Κλινική του νοσοκομείου Καρολίνσκα στην Σόλνα (Στοκχόλμη). Από το 2018 εργάζεται σαν ειδικός Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος στο Ακαδημαϊκό εξειδικευμένο κέντρο Διαβήτη στην Στοκχόλμη, ένα πρότυπο κέντρο αναφοράς για την φροντίδα όλων των τύπων του Διαβήτη

Το κέντρο αυτό αποτελεί την μετεξέλιξη του τμήματος Διαβήτη της Ενδοκρινολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Καρολίνσκα στην Σόλνα (Στοκχόλμη).

 

Παράλληλα με το κλινικό του έργο, εκπόνησε και ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή (PhD) το 2022 ερευνώντας την επίδραση του διαβήτη και των διαταραχών μεταβολισμού της γλυκόζης σε ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου και η κολπική μαρμαρυγή. Η διδακτορική του διατριβή τιμήθηκε με το βραβείο της καλύτερης διατριβής του έτους 2022 για τον τομέα του Διαβήτη σε όλη την Σουηδία από την Σουηδική Διαβητολογική Εταιρεία. Έχει παρουσιάσει εργασίες και ανακοινώσεις σε πολλά Ευρωπαϊκά συνέδρια όπως τα συνέδρια της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης του Διαβήτη (EASD) και της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC). Τα αποτελέσματα της ερευνητικής του δραστηριότητας έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά. Έχει προσκληθεί σαν ομιλητής σε συνέδρια της Σουηδικής Εταιρείας Ενδοκρινολογίας και της Σουηδικής Διαβητολογικής Εταιρείας. Παράλληλα είναι ένας από τους διδάσκοντες για τα μαθήματα της Ενδοκρινολογίας-Διαβητολογίας των φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Καρολίνσκα.

 

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (ESE), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης του Διαβήτη (EASD), της Σουηδικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και της Σουηδικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

EIMC_KALOGERAS_GASTRO

Δρ. Δημήτρης Καλογεράς

Εκπαίδευση

 • Πτυχίο Ιατρικής Σχολής, Πανεπιστημίου Πατρών
 • Τίτλος ειδικότητας Γαστρεντερολογίας (απόφαση Δ/νσης Υγείας και Δημ. Υγιεινής – Νομαρχίας Αθηνών )
 •  Ευρωπαϊκό δίπλωμα Γαστρεντερολογίας και Ηπατολογίας, Επιτροπή Εκπαίδευσης του European Board of Gastroenterology and Hepatology της European Union of Medical Specialists (EUMS)
 • ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ 1991 : Ανάληψη θέματος Διδακτορικής Διατριβής με αντικείμενο την Παθοφυσιολογία του Ανώτερου Πεπτικού
  Ειδίκευση

Ο Δρ. Καλογεράς εξειδικεύεται με την διερεύνηση προβλημάτων του πεπτικού συστήματος διενεργώντας ενδοσκοπικές διαγνωστικές εξετάσεις ( γαστροσκόπηση , κολονοσκόπηση ) που αφορούν την πρόληψη – αντιμετώπιση γαστρεντερολογικών παθήσεων . Στο φάσμα των επιστημονικών του ενδιαφερόντων περιλαμβάνονται η αξιολόγηση και αντιμετώπιση νοσημάτων του πεπτικού συστήματος , των χοληφόρων , παγκρέατος και ήπατος . Επίσης συμπεριλαμβάνονται η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση , το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου , οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου και παθήσεις του οισοφάγου . Γίνεται εκτίμηση του ιατρικού ιστορικού του ασθενούς και όπου απαιτούνται διενεργούνται ενδοσκοπικές πράξεις , όπως κολονοσκόπηση και γαστροσκόπηση με χρήση τεχνολογίας High Definition και παρέχεται η κατάλληλη θεραπεία ανάλογα με τα συμπτώματα και τα ενδοσκοπικά ευρήματα .

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ιδιωτικό Ιατρείο Αθήνα

Επιστημονικός Συνεργάτης σε Νοσοκομεία – Κλινικές ( Νοσοκομείο Υγεία Αθηνών , Ευρωκλινική Αθηνών , Metropolitan Hospital , Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου )
Επιστημονικός Συνεργάτης σε ασφαλιστικούς φορείς ( θεράπων ιατρός γαστρεντερολόγος στην τοπική μονάδα Υγείας – ΙΚΑ Περιστερίου και θεραπευτής Ιατρός Γαστρεντερολόγος στον ΟΑΕΕ Αθήνας )
Γαστρεντερολογική Κλινική 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ
Παθολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Άργους
Υπηρεσία Υπαίθρου , Κέντρο Υγείας Ψαχνών , Νοσοκομείο Χαλκίδας
Στρατιωτική Θητεία , 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

 • Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία
 • Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος
 • Ελληνική Ομάδα Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου (ΕΟΜΙΦΝΕ)
 • Ελληνική Εταιρεία Μελέτης του Ελικοβακτηριδίου και των λοιπών Λοιμώξεων Πεπτικού (ΕΕΜΕΛΟΠ)
 • Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος
 • Γαστρεντερολογική Εταιρεία Κύπρου

ΤΟΜΕΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

 • Ενδοσκοπική Γαστεντερολογία
 • Διαταραχές οισοφάγου
 • Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
 • Ηπατολογία
 • Inflammatory bowel diseases
 • Digestive Oncology
 • Irritable Bowel Syndrome (Spastic Colitis)
 • Peptic ulcer
 • Helicobacter pylori (Diagnosis – Treatment – Treatment)
 • Gastritis
 • Digestive polyps
 • Colon diverticula
 • Haemorrhoidal disease
 • Cholelithiasis
 • Pancreatic disorders
 • Malabsorption syndrome

 

Παντελής Ξενοφώντος D.O. M.Ost MSc

Εκπαίδευση

Ο κ. Παντελής Ξενοφώντος αποφοίτησε από το University College of Osteopathy στο Λονδίνο το παλαιότερο Οστεοπαθητικό Κολλέγιο στην Ευρώπη και μετεκπαιδεύτηκε στον Ιατρικό Βελονισμό. Το πάθος του για τον αθλητισμό τον οδήγησε να συνεχίσει τις σπουδές του στον τομέα της αθλητικής ιατρικής. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό στην Αθλητιατρική, την Άσκηση και την Υγεία από το University College του Λονδίνου (UCL) ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια στον τομέα της ιατρικής στην Ευρώπη.
Εξάσκησε το επάγγελμα σε διάφορες ιδιωτικές κλινικές στο Λονδίνο όπου και ίδρυσε την κλινική PXOsteopathy and Sports Injury το 2014.
Είχε επίσης την ευκαιρία να συνεργαστεί στενά με ελίτ αθλητές που αγωνίζονταν σε αγώνες στίβου, μερικοί από τους οποίους έχουν εκπροσωπήσει τις χώρες τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του RIO 2016. Συμμετείχε ως μέλος της ιατρικής ομάδας των Αγώνων κλειστού στίβου του Λονδίνου, του Πρωταθλήματος Στίβου Αγγλίας U23&U20 και των Ευρωπαϊκών Δοκιμών Στίβου.
Από το 2022 είναι ο επιστημονικός συνεργάτης για αθλητικούς τραυματισμούς στο ΑΠΟΕΛ ΔΡΟΜΕΙΣ και το σωματείο Περικλής Δημήτριου.
https://www.pxosteopathy.com/

 

Ειδίκευση

Τι είναι η ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗ;
Η Οστεοπαθητική περιλαμβάνει κλινική φροντίδα του νευρο-μυοσκελετικού συστήματος, το οποίο αποτελείται από τα οστά, τους μύες, τα νεύρα και άλλους ιστούς που υποστηρίζουν το σώμα μας και ελέγχουν τις κινήσεις του.
Οι Οστεοπαθητικοί χρησιμοποιούν το ατομικό σας ιατρικό ιστορικό και περιβαλλοντικούς παράγοντες για να κατανοήσουν τη βασική αιτία του πόνου σας για να αναπτύξουν ένα εξατομικευμένο σχέδιο που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τον πόνο σας και να κινηθείτε καλύτερα.
H Οστεοπαθητική θεραπεία περιλαμβάνει οποιονδήποτε συνδυασμό Χειροκίνητης Θεραπείας (κινητοποιήσεις, νευρομυϊκών τεχνικών, μασάζ μαλακών ιστών), Θεραπευτικών Τεχνικών Βελονών και Προγράμματος Κλινικής Άσκησης. Η θεραπεία είναι προσαρμοσμένη σε κάθε άτομο και ενθαρρύνεται μέσω συμβουλών σχετικά με τη στάση του σώματος, τον τρόπο ζωής και βοήθεια σε προβλήματα που σχετίζονται με το στρες. Αυτή η κλινική συμβουλή στοχεύει να βοηθήσει τους ασθενείς να κατανοήσουν τη φύση των προβλημάτων τους, ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες το συντομότερο δυνατό.

Ειδικεύεται στους μυοσκελετικούς πόνους και αθλητικούς τραυματισμούς.
Οσφυαλγία, Ισχιαλγία, Αυχεναλγία, Κεφαλαλγία
Μυοσκελετικούς πόνους που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη
Αρθριτικούς πόνους ( π.χ. οστεοαρθρίτιδα γόνατος)
Προβλήματα στάσης σώματος και σκολίωση
Τενοντίτιδες και Τενοντοπάθειες

 

Ο κ. Παντελής Ξενοφώντος είναι εγγεγραμμένος:

 • • Κυπριακό Οστεοπαθητικό Συμβούλιο (CORC CY)
 • Γενικό Οστεοπαθητικό Συμβούλιο (GOsC UK)

 

Είναι παράνομο να αποκαλείτε τον εαυτό σας οστεοπαθητικό, εκτός εάν είστε εγγεγραμμένοι στο Κυπριακό Οστεοπαθητικό Συμβούλιο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΧΑΣ

Ο Χρήστος Βήχας είναι Κλινικός Διαιτολόγος με μεγάλη εμπειρία σε νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Χρήστος ειδικεύεται στις παθήσεις της υγείας του εντέρου και έχει εργαστεί με περισσότερους από 1000 ασθενείς που πάσχουν από τροφικές δυσανεξίες και γαστρεντερικά προβλήματα όπως Ευερέθιστο Έντερο, ΙΦΝΕ (Νόσο Κρον & Κολίτιδα), Ηπατικές νόσους, Ογκολογία και Παγκρεατίτιδα.

Έχει επίσης μεγάλη εμπειρία με ασθενείς που χρειάζονται σίτιση με σωλήνα καθώς έχει εργαστεί για πάνω από 3 χρόνια στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Παρά το πάθος του για τις γαστρεντερικές παθήσεις, θέλει να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς να βελτιώσουν την υγεία τους, να αισθάνονται πιο άνετα με το φαγητό και να εμπιστεύονται το σώμα τους.

Είναι εδώ για να βοηθήσει από ασθενείς με τις πιο περίπλοκες παθήσεις μέχρι ασθενείς που στοχεύουν σε μικρή απώλεια βάρους.

Ειδικεύεται:

 • Ευερέθιστο Έντερο & SIBO
 • Λειτουργικές Διαταραχές του Εντέρου
 • Διατροφικές Αλλεργίες σε παιδιά και ενήλικες
 • Πεπτικές διαταραχές (ΕοΕ, Κοιλιοκάκη, ΓΟΠ, ΙΦΝΕ και άλλα!!)
 • Χρόνια Παγκρεατίτιδα
 • Λιπαρό συκώτι
 • Απώλεια βάρους
 • Προετοιμασία και προγραμματισμός γεύματων
 • Ογκολογία
 • Πολυκιστικές Ωοθήκες και υγεία των γυναικών

Δρ. Στέφανη Σωτηριάδου

Η Δρ Στεφανία Σωτηριάδου είναι Σύμβουλος Γαστρεντερολογίας και Γενικής Εσωτερικής Παθολογίας.

Αποφοίτησε με πτυχίο ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ το 2006. Ολοκλήρωσε όλη την εκπαίδευσή της στο Ηνωμένο Βασίλειο και εργάστηκε εκεί ως Σύμβουλος στο NHS.

Έχει τεράστια εμπειρία στην αντιμετώπιση παθήσεων που σχετίζονται με τη γαστρεντερολογία, όπως η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η κοιλιοκάκη κ.λπ., την ηπατολογία και σε ενδοσκοπήσεις (Διαγνωστική και Θεραπευτική Γαστροσκόπηση και Κολονοσκόπηση).

Η Δρ Σωτηριάδου πιστεύει στην έρευνα και έχει συμμετάσχει σε πολλά έργα. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε Εθνικά και Διεθνή συνέδρια και είναι δημοσιευμένη συγγραφέας. Πιστεύει στη σημασία της συνεχούς ιατρικής εκπαίδευσης και παρακολουθεί συνέδρια με φυσική και διαδικτυακή παρουσία για να διασφαλίσει ότι ακολουθεί τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και οδηγίες.

Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της ασχολήθηκε με τη διδασκαλία και την εκπαίδευση και ήταν η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης στην προηγούμενη δουλειά της. Έχει διδάξει και είναι εξεταστής γιατρών, φοιτητών ιατρικής και συναφών επαγγελματιών υγείας.

Η Δρ. Σωτηριάδου είναι Μέλος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, της Κυπριακής & Βρετανικής Εταιρείας Γαστρεντερολογίας, του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών και του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου.

Δρ. Στέλιος Ορφανίδης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Δρ Στέλιος Ορφανίδης αποφοίτησε από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Μάλτας το 2006. Επέστρεψε στην Κύπρο, όπου έλαβε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Μετακόμισε στη Σουηδία όπου ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στη Γηριατρική στο Νοσοκομείο Södra Älvsborg. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του εργάστηκε τακτικά στην Κλινική Οστεοπόρωσης και πέτυχε στις εξετάσεις ISCD (International Society of Clinical Densitometry) αποκτώντας έτσι τον τίτλο του CCD (Certified Clinical Densitometrist) που του επιτρέπει να ερευνά και να ερμηνεύει με ακρίβεια τα ακτινολογικά ευρήματα και στη συνέχεια να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία για την οστεοπόρωση. Ο Δρ. Ορφανίδης είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην άνοια από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Karolinska στη Σουηδία και του απονεμήθηκε ο τίτλος «Silvialäkare» (Διδάκτωρ της Βασίλισσας Σύλβιας της Σουηδίας) που είναι ο υψηλότερος τίτλος που απονέμεται για εργασία στον τομέα της άνοιας στη Σουηδία.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: Ο Δρ Στέλιος Ορφανίδης (MD, MSc, CCD) είναι Senior Consultant Γηριατρικής στη Σουηδία και ειδικεύεται στον τομέα της Γηριατρικής και συγκεκριμένα στην Άνοια και την Οστεοπόρωση. Είναι επικεφαλής της Κλινικής Μνήμης στην περιοχή Älvsborg της Νότιας Σουηδίας.

 ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητάς του, προήχθη σε Senior Consultant στη Γηριατρική και διορίστηκε Επικεφαλής της Κλινικής Μνήμης όπου πραγματοποίησε εξειδικευμένη έρευνα για τις διαταραχές της άνοιας για την περιοχή Södra Älvsborg στη Νότια Σουηδία. Εργάστηκε επίσης ως Γηριατρικός Φροντιστής σε γηριατρικά ιατρικά κέντρα και ήταν επίσης υπεύθυνος για την παροχή εξειδικευμένης κατ' οίκον ιατρικής φροντίδας σε ηλικιωμένους ασθενείς. Ο Δρ Στέλιος Ορφανίδης μπορεί να προσφέρει εξειδικευμένη έρευνα για την άνοια και την οστεοπόρωση, καθώς και συμβουλές για ηλικιωμένους ασθενείς. Εργάστηκε επίσης σαν Ειδικός Γηρίατρος σε γηριατρικά κέντρα όντας υπεύθυνος στην παροχή εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας στο σπίτι για ηλικιωμένους ασθενείς. Ο Δρ.Ορφανίδης προσφέρει εξειδικευμένη έρευνα για την άνοια και την οστεοπόρωση, καθώς και συμβουλές για ηλικιωμένους ασθενείς.

Δρ. Γιώργος Πάνος

Ο Δρ Γεώργιος Ζ. Πάνος είναι Ειδικός Εσωτερικής Ιατρικής & Λοιμωδών Νοσημάτων (MD, PhD, DTM&H(Lon)), FRCP(Lon) Fmr Καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κύπρου & στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και κάτοχος Βιοϊατρικής Ηλεκτρονικής Πτυχίο Μηχανικού (BSc, CEng, MIET). Εκπαιδεύτηκε στην Εσωτερική Παθολογία & Λοιμωξιολογία στην Α΄ Πανεπιστημιακή Κλινική Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο Λαϊκό, Αθήνα. Στη συνέχεια εργάστηκε ως Σύμβουλος Ειδικευόμενος Ιατρός / Λοιμωξιολόγος & Προϊστάμενος Μονάδας HIV – Ειδικών Λοιμώξεων, Γενικό Νοσοκομείο Πεντέλης, Αθήνα. Επίκουρος Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής και Καθηγητής (εκλεγμένος) Παθολογίας & Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Υπηρέτησε ως Senior Registrar – Junior Consultant στο Dept. of Infection & Tropical Medicine, Birmingham Heartlands Hospital, UK και ως Clinical Research Fellow στο Chelsea & Westminster Hospital, St. Stephen’s Centre, Λονδίνο. Συμμετείχε σε πολυάριθμες εθνικές και διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες ως κύριος ερευνητής και συμμετέχει σε περισσότερες από 139 δημοσιεύσεις που αναφέρονται στο pubmed. Έχει συγγράψει πολλά ιατρικά εγχειρίδια καθώς και κεφάλαια σε βιβλία. Συμμετέχει ως συντακτική ομάδα και είναι κριτής σε μια σειρά ιατρικών και βιοϊατρικών περιοδικών μηχανικής και συμμετέχει στη δημιουργία ενός παγκόσμιου ηλεκτρονικού αρχείου υγείας (eHR). Έχει υπηρετήσει ως Ιατρός, για την Ολυμπιακή Ομάδα Κύπρου 2020, Τόκιο, Ιαπωνία.